SZTE Info
tik2

Új rektorhelyettesek és főtitkár a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2010. december 20-i ülésén megtárgyalta az egyetem rektorhelyettesi tisztségeire benyújtott pályázatokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A testület támogatta Prof. Dr. Homoki-Nagy Mária pályázatát az oktatási rektorhelyettesi, Prof. Dr. Pál József pályázatát a nemzetközi és közkapcsolati, Prof. Dr. Rácz Béla pályázatát az általános rektorhelyettesi és Prof. Dr. Varró András pályázatát a tudományos és innovációs rektorhelyettesi tisztségre. A rektorhelyetteseket Prof. Dr. Szabó Gábor rektor 2011. január 1-től 2014. június 30-ig bízza meg.

A Szenátus tárgyalta továbbá az SZTE főtitkári tisztségére benyújtott pályázatokat is. A rektor, - a Szenátus véleményének mérlegelésével - 2011. január 1-től 2014. június 30-ig Dr. Dömötör Máté-t bízza meg a főtitkári teendők ellátásával.

A Szenátus egyúttal rangsorolta a SZTE gazdasági és műszaki főigazgatói tisztségére beérkezett pályázatokat is. A hatályos felsőoktatási törvény alapján, a rektor javaslatára dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bízza meg a gazdasági főigazgatót.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.