SZTE Info

Konferencia a SZTE ÁJTK rendezésében - Személyiségi jogi kérdések a harmadik évezredben

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszéke 2010. október 22. napján „Személyiségi jog, személyhez fűződő jogok a harmadik évezredben” címmel, a közelmúltban elhunyt Prof. Dr. Boytha Györgyre emlékezve konferenciát szervez. A konferencia résztvevői a személyhez fűződő jog, szerzői jog és az adatvédelem elismert szakértőinek tolmácsolásában nyerhetnek betekintést e jogterületek jelenleg hatályos szabályozásába, jogalkalmazási gyakorlatába, illetve az új Polgári Törvénykönyv e területeket érintő szabályainak kodifikációjába.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferencia előadói a kodifikátorokat, a jogelméleti és jogalkalmazási szakembereket egyaránt foglalkoztató, a mindennapi jogalkalmazási gyakorlatban előforduló, olykor a gyakorlati jogászokat is megosztó kérdésekre keresve a választ, tesznek kísérletet e jogterület széles spektrumának a feltárására.


Bővebb információ a csatolt meghívóban.


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.