Bezár

Sajtóarchívum

"Az SZTE Dóm téri épületeinek felújítási munkái" - sajtónyilvános munkaterület átadás

"Az SZTE Dóm téri épületeinek felújítási munkái" - sajtónyilvános munkaterület átadás

2010. július 13.

2010. július 15-én csütörtökön 10 órakor kerül sor a TIOP-1.3.1-07/2/2F-2009-0004 számú A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése c. pályázat keretében a „Szegedi Tudományegyetem Dóm téri épületeinek felújítási munkái” tárgyú közbeszerzési eljáráshoz (Dóm tér 7., 8. és 9. szám alatti épületek) kapcsolódó sajtónyilvános munkaterület-átadásra. A beruházás nyertes ajánlattevője a Gropius Építőipari és Kereskedelmi Zrt.

A munkaterület-átadás helyszíne: Dóm tér 9. (Budó Ágoston tanterem bejárata)

Az eseményre tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat keretében a korszerűsítéseknek köszönhetően előtérbe kerül a legújabb és legjobb elérhető technológiai megoldások használata, modern információtechnológiai támogatást kapnak a laborok és a közösségi terek, és akadálymentes épített környezet fogadja az egyetemi polgárokat, kutatókat. Nő az alternatív, megújuló energiaforrások felhasználásnak aránya, csökken a fajlagos energiafogyasztás.

A Mérnöki Kar új épületén kívül (a párhuzamos kompetencia és infrastruktúra kiépítését elkerülve) indokolt az egyetem más laborjainak, oktatótermeinek szakspecifikus igénybe vétele érdekében történő átalakítása, fejlesztése. A laborfejlesztéseket egy egyetemi „Tudás-sétány” fogja egybe, mely a belvárosi campus Dugonics téri Tudásközpontjából elindulva a Klebelsbergi örökség részeként épült Dóm téren és Rerrich téren keresztül a laborokat és oktatási termeket lánccá fűzve elér a József Attila Tanulmányi és Információs Központig. Ennek része a Dóm tér 7. 8. és 9. szám alatt épületek oktatási, kutatási helyiségei, a laborok energetikai rendszerének átalakítása, gépészeti és elektromos rendszerek modernizációja.

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek