Bezár

Sajtóarchívum

Pótfelvételi az SZTE tíz karán

Pótfelvételi az SZTE tíz karán

2010. július 29.

Nem kell csüggednie annak, aki a július 22-i vonalhúzáskor azzal szembesült: nem jutott be arra a képzésre, amelyet korábban megjelölt! A Szegedi Tudományegyetem tíz kara számos szakon kínál pótfelvételi lehetőséget azok számára, akik most nem nyertek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem, vagy nem is nyújtottak be jelentkezést.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alapképzésre lehet még jelentkezni az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Gazdaságtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, a Mezőgazdasági, a Természettudományi és Informatikai Karokra. Mesterképzésre hirdet pótfelvételit az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, a Gazdaságtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki és a Természettudományi és Informatikai Kar. Osztatlan képzésre várnak még jelentkezőket az Állam- és Jogtudományi, az Általános Orvostudományi és a Gyógyszerésztudományi Karra. Felsőfokú szakképzésre hirdetett meg pótfelvételit a Juhász Gyula Pedagógusképző és a Mezőgazdasági Kar. A Fogorvostudományi Kar és a Zeneművészeti Kar nem hirdet pótfelvételit, mert kapacitásuk a normál eljárásban feltöltődött.

A pótfelvételi eljárásban jelentkező csak egy felsőoktatási intézmény egy képzésére adhat be jelentkezési kérelmet. (Ha az intézmény adott szakán és képzési formájában államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formát is meghirdeti az intézmény, akkor mindkét finanszírozási forma megjelölhető, egy jelentkezésnek számít.) 

Jelentkezési lapot a karok tanulmányi osztályán kell igényelni és az alábbi címre kell beküldeni: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. A felvételi kérelem postára adásának határideje 2010. augusztus 10. Jelentkezni elektronikusan is lehet, a felvi.hu-n. Az e-felvételi szolgáltatás keretében jelentkezők hitelesítő adatlapjainak beküldése az Oktatási Hivatal postacímére: 2010. augusztus 12.

Az eljárás eredményeinek jóváhagyása 2010. augusztus 27-én történik.

 

További információ a Szegedi Tudományegyetem pótfelvételi oldalán.

 

___________________________________________

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek