SZTE Info

„Sürgősségi ellátás fejlesztése a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert klinikai Központban” című, TIOP-2.2.2-08/2-2009-0008 jelű pályázat támogatási szerződésének ünnepélyes aláírása

A Szegedi Tudományegyetem és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ tisztelettel meghívja az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Sürgősségi ellátás fejlesztése a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi lbert Klinikai Központban” című, TIOP-2.2.2-08/2-2009-0008 jelű pályázat Támogatási szerződésének ünnepélyes aláírására.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Helyszín:

Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Nagyelőadó

(6722 Szeged, Ady tér 10. I. emelet)

Időpont: 2010. április 7. (szerda) 09:30

 

PROGRAM 

09:30 Megnyitó Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora

09:35 Köszöntő  

Dr. Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára,

Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere,

Kővári Attila, a Strukturális Alapok Programiroda igazgatója.

09:50 „Sürgősségi ellátás fejlesztése a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban” projekt bemutatása

Prof. Dr. Pál Attila, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke

10:00 A Támogatási Szerződés Ünnepélyes aláírása

10:05 Pohárköszöntő

Az esemény sajtónyilvános. Kérjük, hogy részvételi szándékát 2010. április 6 -ig a hegedus.mariann@kk.szote.u-szeged.hu e-mail címen jelezni szíveskedjen.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.