SZTE Info

Mezőgazdaság és vidék a klímaváltozás, és a válság szorításában

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM MEZŐGAZDASÁGI KAR és a Bánáti Egyetem közös szervezésében „MEZŐGAZDASÁG ÉS VIDÉK A KLÍMAVÁLTOZÁS ÉS A VÁLSÁG SZORÍTÁSÁBAN” címmel IX. Wellmann Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferenciát rendeznek Hódmezővásárhelyen, 2010. április 22-én a Mezőgazdasági Kar épületeiben (Andrássy u. 15.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A konferencia programját a csatolt dokumentum tartalmazza.

Mezőgazdaság és vidék a klímaváltozás, és a válság szorításában konferencia program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.