SZTE Info

Ismét nemzetközi színvonalú tudományos kezdeményezés színterévé válik Szeged városa

A hétvégén ismét megrendezésre kerül a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának hagyományos fogorvostalálkozója, melyet évről évre színvonalas, nemzetközileg elismert szakmai és tudományos programokkal tesznek színesebbé.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szervezők igyekeznek minden évben valami újdonsággal kedveskedni azoknak, akik a továbbképző rendezvények rengetegében a szegedi tavaszi konferenciát választják. A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának dékánja és a konferencia elnöke, Prof. Dr. Nagy Katalin irányítása alatt az idei év meglepetéseként a továbbképző rendezvény a szombati napon kiegészül a sokéves német hagyománnyal rendelkező, Magyarországon korábban már kétszer sikerrel megrendezett Update Implantologie rangos előadókat felvonultató programjával, mely az implantológia iránt érdeklődő kollégáknak jelent majd igazi csemegét.

A pénteki napon neves nemzetközi és hazai szakértők közreműködésével a dohányzás szájüregi hatásairól, a sebgyógyulást, illetve az implantáció sebészi fázisát negatívan befolyásoló káros hatásairól, valamint a fogorvosok leszoktatásban nyújtott szerepéről szóló előadások napjaink igen aktuális egészségügyi kérdéseit érintik. A szervezők célja, hogy jelentős számú külföldi előadó meghívásával nemzetközi színvonalú információt továbbítsanak a hallgatóságnak a parodontológia és implantológia területeiről, melyek az idei konferencia kiemelt témái.

A színvonalas szakmai program kiegészítéseként pénteken hangulatos bankett-vacsora biztosít kiváló lehetőséget a társas összejövetelre, baráti beszélgetésekre, a régi élmények felelevenítésére. A szervezőbizottság újult erővel hívja, várja a határon inneni és túli kollégák jelentkezését egy emlékezetes szakmai találkozón való részvételre.

A kezdeményezést a szervezők hagyományteremtő szándékkal indították, és remélik, hogy a jövőben még számos hasonló nagy kaliberű tudományos rendezvénnyel öregbíthetik a Szegedi Tudományegyetem, és ezáltal Szeged városának hírnevét.

További információkért és a részletes programokkal kapcsolatban látogasson el a www.congresstravel.hu/fogorvos2010 honlapra.

Interjúkészítési szándékukat kérem, jelezzék Lehoczky Éva titkárságvezetőnél a +36-62-545-299 telefonszámon, vagy a stoma@stoma.szote.u-szeged.hu e-mail címen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.