SZTE Info

Sportról és életmódról Besenyei Péter műrepülővel

Testnevelés, sport, rekreáció, életmód, életvitel témakörben rendeznek tudományos ülést 2009. november 12-én a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán. A rendezvényen részt vesz Besenyei Péter világbajnok műrepülő pilóta is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A részletes program a csatolt dokumentumban található. További információk: Annus Gábor kommunikációs vezető, SZTE JGYPK (pr@jgypk.u-szeged.hu).

 

Meghívó

 

Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.