SZTE Info

Területátadás az ÁOK és a TTIK között

Az SZTE ÁOK és a TTIK dékánjai, Dr. Benedek György és Dr. Hernádi Klára professzorok területátadási megállapodást írnak alá ünnepélyes keretek között 2009. október 15-én, csütörtökön 12 órától a TTIK Dékáni Hivatalában (Aradi vértanú tere 1.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A két kar vezetője megállapodik abban, hogy a TTIK átad egy részt a kezelésében lévő, Béke épület mögött található, bekerített és zárt parkolóból az ÁOK-nak 2009. október 1-jétől és lemond annak kezeléséről.

A megállapodás aláírása után a két kar vezetője jelképesen megnyitja a két egység területeit elválasztó kerítés egy részét.

Az eseményen részt vesz Dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, az SZTE rektora.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.