Bezár

Sajtóarchívum

Modul OtTO: a non-stop virtuális TO-s

Modul OtTO: a non-stop virtuális TO-s

2009. október 14.

Az országban elsõként alkalmaznak virtuális tanulmányi elõadót a hallgatói kérelmek jóváhagyására a Szegedi Tudományegyetemen. Modul OtTO ugyan még csak pályakezdõ, de már most nagyon népszerû a diákok körében: nem jár kávézni, nem tart ebédszünetet és éjjel-nappal fogadja a hallgatóktól érkezõ kérelmeket. OtTO-ra a Tanulmányi Osztály munkatársai sem féltékenyek, hiszen a program megkönnyíti munkájukat, véglegesítése pedig új utat nyithat az egyetemi bürokrácia történetében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Modul OtTO-t a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hívta életre azzal a céllal, hogy a diákok elvárásainak megfelelõen még hatékonyabbá és gyorsabbá tegye a hallgatói ügyintézést. A tanévkezdést követõ elsõ hetekben ugyanis átlagosan mintegy 3000 hallgatói kérvény érkezik a GTK Tanulmányi Osztályára, a feszített munkatempó ellenére az intézmény kapacitása véges, a hallgatók pedig elvárják a hibamentes gyors ügyintézést.

OtTO, a virtuális tanulmányi elõadó éppen ebben segítheti a Tanulmányi Osztály munkáját. Feladatkörébe tartozik többek között a hallgatói kérelmek ellenõrzése, elõkészítése és rendszerezése, illetve javaslatot tehet a jogviszony igazolások kiadhatóságára, vagy a költségtérítési részletfizetési kérelmek elfogadására is. Az új munkatárs egyik legnagyobb elõnye, hogy fáradhatatlan; kollégáival ellentétben akár hajnali kettõkor is áttanulmányozza és elbírálja a beérkezõ kérelmeket, így a hallgatók már a leadás másnapján értesülhetnek a Tanulmányi Bizottság döntésérõl.

Modul OtTO mindemellett folyamatos továbbképzésen is részt vesz, jelenleg a kreditátviteli kérelmeket tanulmányozza, és sikeres vizsga esetén a következõ félévtõl ezek is az õ hatáskörébe tartoznak majd.

 „A Tanulmányi Osztály dolgozói is hálásak OtTO-nak, hiszen a 2009-2010-es tanévtõl már a hallgatói ügyek 90%-át intézzük az ETR MODULO rendszerében. A megduplázódó kérelem szám ellenére rövidül a válaszadási idõ és csökken az esetleges hibák száma is” – magyarázza Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hivatalvezetõje.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek