SZTE Info

Élelmiszeripari lehetőségek Szerbiában és Romániában

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézete a KKC-pályázat támogatásával elindított "Vállalkozói ismeretek fejlesztése az élelmiszer-gazdaságban" (KKC–2008–V–08–08–33) című projektje keretében konferenciát rendez 2009. október 15-én, csütörtökön 10 órától a kar főépületének 1. előadótermében (Szeged, Mars tér 7.).
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A plenáris ülés keretében Dr. Nagy Frigyes (Nyugat-Magyarországi Egyetem) „A jövő záloga az élelmiszergazdaságban a korszerű gondolkodás” címmel tart előadást, Dr. Nagy Imre (MTA RKK Békéscsabai Osztály) a szerbiai és romániai vállalkozói környezetet mutatja be, Dr. Vasile Bara (Universitatea din Oradea) pedig a romániai üzleti lehetőségekről beszél.

 

Ezt követően bemutatják a projekt keretében megjelentetett „Élelmiszeripari kis- és középvállalkozások fejlesztése, különös tekintettel a román és szerb piacra” című könyvet.

 

A konferencia kerekasztal-beszélgetéssel zárul, melynek témája a magyar élelmiszer-ipari vállalkozások lehetőségei Magyarországon, a szerb, illetve a román piacon. Résztvevők: Dr. Nagy Csaba (Mihail Eminescu Egyetem, Temesvár, Románia), Kiss Gábor (Csongrád Megyei Agrárkamara titkár), Jójárt Miklós (Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető alelnök), Lendvai Tibor (Lendhús Kft.), Miskolczi Dániel (agrármérnök hallgató, Szeged-Szerbia).

 

A projekt keretében hagyományos és e-learning tanfolyamot is tartanak. Az e-learning tanfolyamra jelentkezni a www.kkc.mustra.hu honlapon lehet, a részvétel díjtalan!

 

A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

További információ: Keczer Gabriella (30/9351457)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.