Bezár

Sajtóarchívum

Élelmiszeripari lehetőségek Szerbiában és Romániában

Élelmiszeripari lehetőségek Szerbiában és Romániában

2009. október 13.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Ökonómiai és Vidékfejlesztési Intézete a KKC-pályázat támogatásával elindított "Vállalkozói ismeretek fejlesztése az élelmiszer-gazdaságban" (KKC–2008–V–08–08–33) című projektje keretében konferenciát rendez 2009. október 15-én, csütörtökön 10 órától a kar főépületének 1. előadótermében (Szeged, Mars tér 7.).
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A plenáris ülés keretében Dr. Nagy Frigyes (Nyugat-Magyarországi Egyetem) „A jövő záloga az élelmiszergazdaságban a korszerű gondolkodás” címmel tart előadást, Dr. Nagy Imre (MTA RKK Békéscsabai Osztály) a szerbiai és romániai vállalkozói környezetet mutatja be, Dr. Vasile Bara (Universitatea din Oradea) pedig a romániai üzleti lehetőségekről beszél.

 

Ezt követően bemutatják a projekt keretében megjelentetett „Élelmiszeripari kis- és középvállalkozások fejlesztése, különös tekintettel a román és szerb piacra” című könyvet.

 

A konferencia kerekasztal-beszélgetéssel zárul, melynek témája a magyar élelmiszer-ipari vállalkozások lehetőségei Magyarországon, a szerb, illetve a román piacon. Résztvevők: Dr. Nagy Csaba (Mihail Eminescu Egyetem, Temesvár, Románia), Kiss Gábor (Csongrád Megyei Agrárkamara titkár), Jójárt Miklós (Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető alelnök), Lendvai Tibor (Lendhús Kft.), Miskolczi Dániel (agrármérnök hallgató, Szeged-Szerbia).

 

A projekt keretében hagyományos és e-learning tanfolyamot is tartanak. Az e-learning tanfolyamra jelentkezni a www.kkc.mustra.hu honlapon lehet, a részvétel díjtalan!

 

A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

További információ: Keczer Gabriella (30/9351457)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek