Bezár

Sajtóarchívum

A magyar ökológus társadalom találkozik a Szegedi Tudományegyetemen

A magyar ökológus társadalom találkozik a Szegedi Tudományegyetemen

2009. augusztus 25.
2 perc
A klímaváltozás, a parlagfű és a hulladéklerakók problémája az ökológia szempontjából
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A klímaváltozás állatokra gyakorolt hatásairól, a parlagfű elterjedésének okairól, a hulladéklerakók létesítésének szempontjairól és a védett növény- és állatfajokkal kapcsolatos legújabb kutatási eredményeiről is tanácskozik a magyar ökológustársadalom a Szegedi Tudományegyetemen 2009. augusztus 26-28. között. Az ökológia tudományának csaknem teljes hazai keresztmetszetét bemutató tudományos találkozón több mint 230 előadáson vehetnek részt az érdeklődők.
 
2009. augusztus 26-28. között a Szegedi Tudományegyetemen kerül megrendezésre a 8. Magyar Ökológus Kongresszus, amely a magyar ökológus társadalom legnagyobb tudományos találkozója. A kongresszus mintegy 350 résztvevője 14 szekcióban több mint 230 előadásban számol be legújabb kutatási eredményeiről.
 
Az érdeklődők többek között olyan védett növény- és állatfajokról hallhatnak előadásokat, mint például az adriai sallangvirág, a rákosi vipera, vagy a Kotschyi-bangó, de a mező- és erdőgazdasági használatok életközösségekre gyakorolt hatásáról is szó esik majd. A rendezvényen kiemelten foglalkoznak a klímaváltozás negatív hatásaival, ami kapcsán a hallgatóság választ kap arra is, hogy miért változnak meg az emlősök telelési vagy a madarak vándorlási szokásai.
 
A kongresszuson az ökológiai eredmények gyakorlati felhasználásával is foglalkoznak az előadók, így többek között a tájrendezés, a településrendezés, valamint a vizes élőhelyek megőrzése és létesítése is téma lesz. Ugyancsak érdekesnek ígérkeznek a mikrobiális ökológia szekció kutatási eredményei, melyek például a laskagomba-termesztés, vagy a hulladéklerakók létesítése szempontjából jelenthetnek gyakorlati előrelépést, de különösen időszerű vizsgálatokról számol majd be a parlagfű elterjedésének okait vizsgáló előadás is.
 
A kongresszus honlapja: http://www.ecology.hu/mok2009/.
 
További információ:
Körmöczi László egyetemi docens
Szegedi Tudományegyetem
Tel.: 06-62-546-942
Bittner Péter
Privy Council Communications
Tel.: 06-20-665-0386
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek