Bezár

Sajtóarchívum

A Szegedi Tudományegyetem a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény

A Szegedi Tudományegyetem a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény

2009. július 28.
1 perc
A vidéki felsőoktatási intézmények közül a Szegedi Tudományegyetem fogadhatja szeptembertől a legtöbb elsőévest az összlétszám és az államilag támogatott képzések tekintetében is, derül ki a Felvi.hu felvételi statisztikáiból. Az eredmény nem meglepő, hiszen a szegedi universitas már a tavaszi jelentkezések alapján összeállított egyetemi rangsorban is a második helyet foglalta el.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Felvi.hu közzétett adatai szerint a Szegedi Tudományegyetem 7925 újdonsült hallgatójával a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény. Az államilag támogatott képzésre bekerülő hallgatókat (5894 fő) tekintve – a fővárosi ELTE után – a Szegedi Tudományegyetem a második helyet foglalja el, azaz a vidéki felsőoktatási intézmények között az első helyen áll, 500-600 felvett gólyával megelőzve a többi nagy vidéki egyetemet.

„Az eredményre büszkék vagyunk, de számítottunk is rá, hiszen a tavaszi felvételi folyamatban hozzánk jelentkező hallgatók létszámát tekintve már ugyanezt a kiemelkedő sikert értük el. A vidéki intézmények között megszerzett vezető pozíció pedig újabb bizonyítéka képzéseink kiemelkedő színvonalának és a Szegedi Tudományegyetem egyedülálló vonzerejének” – hangsúlyozza Dr. Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes.

A pótfelvételi eljárás során több mint 100 szakjára további 3-400 gólyát vár a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek