SZTE Info

Bababarát Terület a TIK-ben

A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja a hallgatói igények teljes körű kielégítése érdekében tovább bővítette szolgáltatásait, Bababarát Területet alakított ki, melyet a TIK minden látogatója igénybe vehet.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A közel 5 m2-es terület teljesen elkülönített, minden oldala a padlótól a mennyezetig csempeborítású. Az új helyiségben a frisslevegő pótlása a szellőzőrendszerbe való kapcsolásával biztosított. A terület természetesen zárható, így például a szoptatás a megfelelő diszkréció és nyugalom mellett lehetséges. A helyiségben elhelyeztek egy speciális, kifejezetten kismamák számára szoptatási célra tervezett hintaszéket és a hozzá tartozó lábpihentető zsámolyt, és van pelenkázó is. A helyiség hangulatát gyermekrajzok és képek javítják. A helyiség igény szerint babakocsival is elérhető.
 
A Bababarát Terület ünnepélyes átadására 2009. július 9-én (csütörtök) 12 órakor kerül sor. A helyiséget Majó Zoltán igazgató nyitja meg, Prof. Dr. Szabó Gábor rektor jelenlétében.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.