SZTE Info

Országos szakmai kommunikációs fórum – a francia szaknyelv piaci szerepe

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A francia szaknyelv piaci szerepének hangsúlyozásával, országos szakmai kommunikációs fórumot tartanak 2009. március 19-én csütörtökön. A rendezvény szervezői a Szegedi Alliance Française, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, a Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, a Francia Nagykövetség oktatási és nyelvészeti osztálya, valamint Franciaország tiszteletbeli szegedi Konzulátusa.

Helyszín: SZTE JGYPK Tanácsterme (Szeged, Boldogasszony sgt. 6)

A rendezvénnyel kapcsolatos további részletek a csatolt dokumentumban találhatók.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.