SZTE Info

Alma Mater Díjat kapott a Sanofi-aventis/Chinoin Gyógyszeripari Vállalat

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Negyedik alkalommal adták át a Szegedi Tudományegyetem által alapított Alma Mater Díjat, melyet idén a Sanofi-aventis/Chinoin Gyógyszeripari Vállalat nyert el, jelentős számú SZTE-n végzett hallgató foglalkoztatásáért. A díjat 2009. március 11-én a Tavaszi Állásbörze lezárásaként Prof. Dr. Rácz Bélától, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettesétől vehette át a cég képviselője.

Az SZTE Alma Mater Díj nemcsak időpontjában és helyszínében kapcsolódik az Állásbörzéhez, hanem szellemiségében is, a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatók minél szélesebb körű alkalmazását hivatott támogatni.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.