SZTE Info

Ókortörténeti seregszemle Szegeden -2008

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hazai ókortudomány legfontosabb éves rendezvényének, idén Szeged ad otthont. A média képviselőit szeretettel látjuk a konferencia rendezvényein valamint a május 22-i, délután 3 órakor, az SZTE Tanulmányi és Információs Közponjában tartandó sajtótájékoztatón.

A konferencia honlapja: http://primus.arts.u-szeged.hu/cla/Conf/index.htm

Részletek a mellékelt sajtóanyagban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.