Bezár

Sajtóarchívum

„Atomenergiáról – mindenkinek”

„Atomenergiáról – mindenkinek”

2008. május 14.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Öveges József Kossuth-díjas fizikatanár alapította budapesti TIT Stúdió Egyesület, az Országos Atomenergia Hivatal, a Szegedi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézete és a Koch Sándor Csongrád Megyei TIT Szervezet „Atomenergiáról – mindenkinek” címmel a IV. regionális ismeretterjesztő konferenciát ez évben Szegeden rendezi 2008. május 27-én (kedd).

A rendezvény helyszíne: Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10. I-II. előadóterem).

Az ismeretterjesztő konferencia célja: a természettudományos műveltség szélesítése érdekében megismertetni a laikus érdeklődőket mindazon az atomenergiával kapcsolatos széleskörű aktuális információkkal, melyről nap mint nap hallhatnak, olvashatnak a médiában. Neves szakemberek adnak tájékoztatást – többek között – az atomenergia jövőjéről, a radioaktív sugárzás mibenlétéről és az orvosi alkalmazásairól, a nukleáris biztonság hazai és nemzetközi helyzetéről, az atomerőművek biztonsági kérdéseiről. A rendezvény kísérőprogramjai: szakkiállítás és műszeres bemutató.

A IV. regionális ismeretterjesztő konferenciára – az előző helyszínekhez (Debrecen, Miskolc, Pécs) hasonlóan – a szervezők elsősorban a felsőfokú oktatási intézmények hallgatóit, oktatóit; a középiskolák diákjait, tanárait és természetesen az egyéni érdeklődőket is várják. A rendezvényen való részvétel díjtalan.

További információ és bejelentkezés a www.tit.hu és a www.oah.hu honlapokon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek