SZTE Info

SZTE Tavaszi Állásbörze 2008.

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén már 13. alkalommal rendezi meg az Szegedi Tudományegyetem Karrier Irodája az ország első, és Délkelet-Magyarország legnagyobb felsőoktatási álláskereső rendezvényét. Az SZTE Tavaszi Állásbörzéjére 2008. március 4-5-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban kerül sor.

A börzét megelőzően több mint 1 hetes felkészítő programsorozattal (2008. február 21-29. TIK) segítik a pályatervezést és az álláskeresésre való felkészülést.

A rendezvényről részletesen a csatolt dokumentumban olvashatnak.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.