SZTE Info

Allergianap az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ingyenes szűréssel egybekötött nyílt napot rendez február 23-án, szombaton Szegeden az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája, hogy még a kezdődő pollenszezon előtt a gyakorlatban is használható információkkal segítse a betegségben szenvedőket.

Az Allergianapon délelőtt 9.30-tól az allergiával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a kezelési lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást mindazok, akik ellátogatnak a klinika Korányi fasor 6. szám alatti épületébe. A rendezvény során átfogó képet adnak az előadók a leggyakoribb környezeti allergénekről, az élelmiszer- és légúti allergiákról, valamint az allergiás megbetegedések pszichés hátteréről is.

Az előadásokkal egy időben teljesen térítésmentes allergiaszűrést biztosítanak a programra ellátogatóknak (ez azt jelenti, hogy vizitdíjat sem kell fizetnie annak, aki a Nyílt napon vesz részt a vizsgálaton). A Nyílt nap vendégeit büfével várják.

Csatoljuk az allergiával kapcsolatos háttéranyagot és az allergianap plakátját.

(Bővebb információ kérhető Haiman Évától a 70/33-41-781-es telefonszámon.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.