SZTE Info

Allergia nap - sajtótájékoztató

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

A Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája, amely hosszú évek óta nemcsak gyógyító tevékenységével, de kutatómunkájával is aktív szerepet vállal a lakosság harminc százalékát érintő allergiás megbetegedések elleni harcban, Magyarországról egyedüliként szerepel a hálózat-elméletre alapozott európai uniós kutatásban.

Az uniós allergia-kutatásról és a Szegeden rendezendő Allergia napról szóló sajtótájékoztatóra, 2008. február 8-án, pénteken 11 órakor kerül sor.

Helyszín: SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika (Korányi fasor 6.)

A sajtótájékoztató résztvevői:

Prof. Dr. Kemény Lajos klinikaigazgató

Dr. Réthy Lajos Attila magyarországi projektvezető

Dr. Altmayer Anita, az Allergológiai Szakrendelés adjunktusa

(Bővebb információ kérhető Haiman Évától a 70/33-41-781-es telefonszámon).

Meghívó a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.