Bezár

Sajtóarchívum

Virgácsot nem, de felhőtlen örömet hozott az egyetemi Mikulás

Virgácsot nem, de felhőtlen örömet hozott az egyetemi Mikulás

2008. december 08.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
  Több mint négyszáz hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskedtek vidám zenei műsorokkal, a Télapóról szóló színjátékkal, no és persze ajándékkal a szervezők a Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás-ünnepségén 2008. december 8-án.

Tizenkét intézmény gyerekseregének zsivaja töltötte meg 2008. december 8-án az IH Rendezvényközpontot Szegeden a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás-ünnepségén. A Rotaract Mikulásnak már több éves hagyománya van a városban, ám idén a szervezők még inkább arra törekedtek, hogy az idei rendezvény olyan élmény legyen a gyermekek számára, amit sokáig nem felejtenek el. Ezért a Mikulás ajándékokat rejtő puttonya előtt az Universitas Szimfonikus Zenekar kamaracsoportja hangulatos karácsonyi dalokkal próbálta fokozni több mint négyszáz gyermek önfeledt örömét.

A fuvola még nem, de a kürt már meghozta hatását, így a gyerkőcök már meghatott csendben várták a Szegedi Egyetemi Színház lelkes társulatának előadását, akik –megfordítva a világ rendjét – Télapó-igéző című színdarabjukban a Mikulásnak próbáltak meg ajándékot készíteni. A mesejátékot követően Székely Erika dalainak kíséretében megérkezett a Mikulás is, aki a kicsik egyéni kívánságainak megfelelően csokival vagy kreatív játékokkal lepte meg a boldog közönséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek