Bezár

Sajtóarchívum

Idén is a világ legjobb 500 egyeteme között az SZTE

Idén is a világ legjobb 500 egyeteme között az SZTE

2008. október 27.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Itthon számos területen előrelépett, míg a nemzetközi felsőoktatási rangsorban továbbra is tartja pozícióját a Szegedi Tudományegyetem. A shanghai-i Jiao Tong University által évente elkészített nemzetközi rangsor idén is a világ legjobb 500 egyeteme közé sorolta a szegedi intézményt. Továbbra is mindössze két magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet az egyik legismertebb nemzetközi felsőoktatási rangsorban. A shanghai-i Jiao Tong University Felsőoktatásért Intézete idei felmérésében a Szegedi Tudományegyetem – megtartva tavalyi pozícióját – a 303-401. helyen áll, ami azt jelenti, hogy az intézményt a világ 300-400 legjobb egyeteme között tartják számon. Az európai felsőoktatást tekintve az Egyetem még előkelőbb helyezést ért el, hiszen az európai 125-168-as listán szerepel.

Az eredmény azért is kiemelkedő, mert a rangsor készítői kimondottan az oktatási és oktatói minőséget, valamint az egyetemek kutatási teljesítményét veszik alapul. Az oktatási minőséget a Nobel- és Fields-díjas tudósokkal mérik, míg az oktatói minőséget a nemzetközileg is nagy presztízsű folyóiratokban megjelent publikálások és az idézettség jelenti.

A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi elismeréséhez ráadásul nemrégiben hazai sikerek is párosultak, hiszen egy meghatározó hetilap felsőoktatási rangsora szerint az Egyetem számos területen előrelépett a tavalyi eredményeihez képest. A rangsor alapján –mely hét képzést vizsgált a felsőoktatási palettáról hat szempont szerint – a Szegedi Tudományegyetem a második legjobb képzést nyújtja hallgatói számára az országban a jogász-, közgazdász-, és kommunikációs képzés tekintetében, míg az informatikusképzést vizsgáló listán 17 intézmény közül a Szegedi Tudományegyetem a harmadik helyet szerezte meg.

További információ: Bittner Péter Privy Council Communications Tel.: 06-20-665-0386

Keczer Gabriella, sajtószóvivő Szegedi Tudományegyetem Tel.: 06-30-9351457

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek