SZTE Info

Kétmilliomodik látogató a TIK-ben -- sajtótájékoztató

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
  A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja május 3-án 11 órakor köszönti kétmilliomodik látogatóját.

Ha a központ 2004. decemberi megnyitása óta, a -- hétköznapokon -- napi 12 órát folyamatosan üzemelő intézmény 2 millió látogatóját jelképesen „sorbaállítanánk”, a sor Szegedről már majdnem Berlinig érne. Egy-egy napon a TIK-ben átlagosan háromezer-háromezerötszáz látogató fordul meg, de volt már olyan nap is, amikor ez a szám ötezer fölé emelkedett.

A kétmilliomodik látogató köszöntésére és az ahhoz kapcsolódó sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

A rendezvény programját a csatolt dokumentumban olvashatja.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.