Bezár

Sajtóarchívum

Indul az SZTE első mesterszakja: programtervező informatikus

Indul az SZTE első mesterszakja: programtervező informatikus

2007. február 16.
  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
  A 2007. évi felsőoktatási felvételivel kapcsolatos információözönben elveszni látszik az a hír, hogy a Szegedi Tudományegyetem meghirdette az első mesterszakját. A mesterszak az új, háromciklusú képzési rendszer második szintjén helyezkedik el. A szak neve programtervező informatikus mesterszak és mind nappali, mind levelező tagozaton indul 2007. őszén a Természettudományi Karon. A képzési idő 4 félév.

A viszonylag korai meghirdetést az tette indokolttá, hogy a programtervező informatikus képzés elődei, a programozó és a programtervező matematikus szakok már régóta két szintű képzésnek tekinthetők. Ezért a programozó matematikus diplomával rendelkezőknek természetes továbbtanulási irányt jelent a programtervező informatikus mesterszak. A fogadókészség azonban ennél tágabb, mivel a szakra jelentkezhet minden olyan diplomás, aki diplomája megszerzése során legalább 30 kreditnyi informatikai, matematikai, számítástudományi, illetve gazdasági és humán ismeretet szerzett. A programozó matematikusok mellett jó a bekerülési esélyük a műszaki informatikus (főiskolai), számítástechnika tanár, informatikatanár, közgazdasági programozó matematikus diplomával rendelkezőknek. Jelentkezési határidő 2007. március 15.

További információk találhatók a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 762. oldalán és az SZTE TTK Informatikai Tanszékcsoport internetes oldalán: http://www.inf.u-szeged.hu/oktatas/felveteli  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek