SZTE Info

Távoktatási együttműködés az SZTE ÁOK és a temesvári egyetem között

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

A Szegedi Tudományegyetem ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézetben az INTERREG III/A pályázat megvalósítása zajlik, új, számítógépes és szimulációs távoktatási rendszer kiépítése vált lehetővé Szeged és Temesvár között.

2007. októberében megtörtént a romániai hallgatók első csoportjának fogadása a temesvári Viktor Babes Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemtől és megtörtént az első sebészeti-műtéttani gyakorlat kísérleti jellegű on-line közvetítése a partner intézmény felé.

Ebben a félévben még további csoportok érkeznek a szimulációs „skills képzés” tanulmányozására.

További információ:

SZTE ÁOK Sebészeti Műtéttani Intézet

545-103

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.