SZTE Info

Konferencia a régiók gazdaságáról

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
"Kérdőjelek a régiók gazdasági fejlődésében" címmel jubileumi konferenciát rendez a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a kar új épületének felavatása, valamint a szegedi közgazdász képzés regionális tudományi műhelyének 10 éves jubileuma alkalmából 2007. november 12-13-án a Kar épületében (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

A rendezvény társszervezői az MTA Regionális Tudományos Bizottsága és az MTA SZAB Gazdaságtudományi Szakbizottsága.

A konferencián egyebek között a udásalapú helyi gazdaság- és vállalkozásfejlesztésről, a kevésbé fejlett térségek versenyképességéről, és a területi elemzések módszereiről lesz szó. A konferencia részletes programja a Kar honlapján található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.