SZTE Info

Szerződés az Akadémiával

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
2007. október 25-én 15.00 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ 3. Szemináriumi termében Prof. Dr. Pléh Csaba akadémikus, az MTA főtitkárhelyettese és Prof. Dr. Szabó Gábor Rektor úr aláírja az Egyetemünkön 2007. január 1-től létesített akadémiai kutatócsoportok és a Magyar Tudományos Akadémia közötti együttműködési szerződést.

A kutatócsoportok listája a csatolt dokumentumban található.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.