SZTE Info

Megbeszélés az integrációról az SZTE-n

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2007. október 1. napjától a Szeged Megyei Jogú Város Szakorvosi Ellátás és Háziorvosi Szolgálat, valamint az Önkormányzat Kórháza a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ egysége.

2007. október 18-án (csütörtökön) 16 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Termében (Szeged, Ady tér 10.) értekezletet tart az egyetem vezetése, melyen bemutatásra kerül a Szegedi Tudományegyetem szervezete, vezetése és működése.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.