SZTE Info

EU-pályázat hallgatóknak

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
2011-ben Magyarország elsô alkalommal látja el az EU soros elnöki tisztségét. Ennek kapcsán az EUvonal – Göncz Kinga külügyminiszter védnökségével, az Európai Tanulmányi Központokkal együttmuködésben – háromfordulós tanulmányi diákkonferenciát és versenyt rendez a 2007-2008-as tanévben a magyarországi felsôfokú oktatásban részt vevô nappali tagozatos hallgatók számára. A verseny alatt a pályázók dolgozatokban fejthetik ki véleményüket azokkal a témákkal kapcsolatban, melyekkel elnökségünk során várhatóan szembe kell néznünk. A konferencia résztvevôi értékes gondolatokkal járulhatnak hozzá Magyarország sikeres elnökségi ciklusának lebonyolításához.

A dolgozatokat a fordulók során a résztvevôknek szóban és írásban is ki kell fejteniük és meg kell védeniük. A magyar nyelvu dolgozatokat kérjük 2007. október 31-éig juttassák el a tezeusz2011@euvonal.hu email-címre.

A zsuri által legjobbnak ítélt munkák szerzôi a regionális elôdöntôben versenyeznek egymással. A szegedi elődöntő november 26-án lesz. A részletekről a scatolt dokumentumban olvashatnak.

Kérem, hogy a felhívás közzétételével segítsék a kezdeményezést.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.