Bezár

Sajtóarchívum

Területi Szaktanácsadási Központ Vásárhelyen

Területi Szaktanácsadási Központ Vásárhelyen

2007. szeptember 03.
2 perc
  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 Sajtótájékoztatót tartott augusztus 27-én délelőtt az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány, Hódmezővásárhelyen, a Mezőgazdasági Kar Takács Ferenc Képző Központjában, amely szeptembertől pályázati nyertesként, akkreditált Területi Szaktanácsadási Központnak is otthont ad. Szekeres Zsolt stratégiai menedzser ismertette a korszerűen felszerelt Képző központ eddigi több mint kétéves tevékenységét. Tóth Csaba program menedzser a támogatott mezőgazdasági szaktanácsadás idei és jövő évi lehetőségeit vázolta. Az a gazdálkodó, aki még ebben az évben igénybe szeretné venni a támogatást, annak szeptember 15-ig kell jelentkeznie a Képző Központban.

A sajtótájékoztatón részt vett Tasnádi Gábor a Csongrád Megyei Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal főigazgatója, aki elmondta, hogy nagy örömére szolgál a Központ létrehozása, mert ezzel még jobban koncentrálódik, a jelenleg különböző szervezeti keretek között folytatott agrár-szaktanácsadási tevékenység. Mint mondta a cél egy egységes szervezési, ellenőrzési, finanszírozási rendszerré integrálódás. Hozzá tette, az is egy fontos és bizalomerősítő tény, hogy habár Alapítványi keretek között működik a Területi Szaktanácsadási Központ, de a háttérben ott áll a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar szakmai kompetenciája.

Szintén a Területi Szaktanácsadási Központ fontosságát hangsúlyozta Huszár Lajos a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke, aki szerint a 220 tag és az egyesülethez közvetve tartozó még 3-400 Vásárhely és környéki gazdálkodó számára nagyon fontos mindenfajta, a gazdálkodást elősegítő információ, továbbképzés. Sokan nem ismerik a lehetőségeket. Ezzel kapcsolatban utalt arra, hogy 2007-ben kihasználatlanul maradtak EU-s pályázati pénzek, ismeretei szerint azért is, mert a gazdálkodók nehezen kezdenek bele a felújításokba, modernizációba, innovációba. Reményét fejezte ki, hogy a Területi Szaktanácsadási Központ, sokat segít majd az akadályok leküzdésében, a Mezőgazdasági Kar pedig a továbbképzések szakmai koordinálásában.

További információk: Szabó Zoltán sajtó és PR felelős

SZTE Mezőgazdasági Kar Dékáni Hivatal, tel: 70 3891888,246-466  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek