SZTE Info

Kitüntetések a Szegedi Tudományegyetemen – 2007. július 2.

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2007. július 2-án ünnepi szenátusülés keretében kinevezéseket, vezetői megbízásokat, habilitációs és díszokleveleket, valamint kitüntetéseket adott át:

2007. július 1-jétől rektorhelyettesi megbízást kapott a kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettesi feladatok ellátására Dr. Kiricsi Imre tanszékvezető egyetemi tanár. A tudományos és nemzetközi kapcsolatok rektorhelyettesi teendőinek ellátására és a Kolloidkémiai Tanszék vezetésére szóló vezetői megbízását kapott Dr. Dékány Imre akadémikus, tanszékvezető egyetemi tanár. 2007. július 1-jétől a Dél-Alföldi Agrártudományi Centrum vezetésére szóló centrumelnöki megbízást kapott Dr. Véha Antal egyetemi docens, a Mérnöki Kar dékánja.

2007. július 1-jétől dékáni megbízást kaptak a Fogorvostudományi Karra Dr. Nagy Katalin tanszékvezető egyetemi docens, aki egyben a Szájsebészeti Tanszékre szóló tanszékvezetői megbízását is átvette, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karra Dr. Pogány Magdolna főiskolai tanár, a Kar jelenlegi dékánja, a Zeneművészeti Karra Dr. Kerek Ferenc tanszékvezető egyetemi tanár, a Kar jelenlegi dékánja.

A Szegedi Tudományegyetem Professor Emeritus kitüntető címet adományozott Dr. Besenyei Lajosnak, az Állam- és Jogtudományi Kar nyugalmazott egyetemi tanárának, Dr. Fazekas Andrásnak, a Fogorvostudományi Kar nyugalmazott egyetemi tanárának, valamint Dr. Nagy Józsefnek, a Bölcsészettudományi Kar nyugalmazott egyetemi tanárának.

Az ünnepi szenátusülésen adták át az Oktatási és Kulturális Miniszter által a pedagógusnap alkalmából adományozott Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet és a Rektori Elismerő Oklevelet.

A megbízottak és kitüntetettek névsorát a mellékelt dokumentum tartalmazza.

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.