SZTE Info

90 ezer eurós támogatás a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem projektjeinek

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mintegy 90 ezer euró támogatást nyertek az Európai Unió és Magyarország támogatásával meghirdetett INTERREG IIIA Közösségi Kezdeményezés Program keretében a Szegedi Tudományegyetem és az Újvidéki Egyetem összekapcsolódó projektjei, melyek célja a számítógéppel segített oktatási módszerek fejlesztése és megismertetése a határ mindkét oldalán.

A projektek az SZTE ÁOK Orvosi Informatikai Intézet, a Gyógyszerésztudományi Kar és a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, valamint az Újvidéki Egyetem Természettudományi Karának együttműködésében valósulnak meg 2007 júniusától 2008. május végéig.

Az együttműködésről a csatolt dokumentumban olvashatnak.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.