SZTE Info

ÁJTK-DÉMÁSZ Zrt. díjkiosztó ünnepség

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A DÉMÁSZ Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara tisztelettel meghívja Önt közös sajtótájékoztatójára, amelyet cégünk és az egyetem kiemelt díjazású pályázatának díjkiosztó ünnepsége alkalmából rendezünk.

A rendezvény helye: ETK - III. emeleti Robert Schuman terem. (6720 Szeged, Feketesas u. 28)

A rendezvény időpontja: 2007. június 28., csütörtök, 9:00 óra

További információ a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.