SZTE Info

Law -fari napok 2007. április

    
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint az SZTE ÁJTK Karrier Iroda szeretettel várja az érdeklődőket 2007. április 18-án, a Law-fari napok keretében tartandó szimulációs terem avatásra (12.30-kor) és sajtótájékoztatóra (12.45-kor).

A sajtótájékoztatón a szegedi joghallgatók gyakorlat-orientált képzését elősegítő ROP.3.3-as projekt tevékenységéről és eddigi eredményeiről számolunk be. Az országban is egyedülálló kezdeményezésnek számító szakmai gyakornoki programunk tapasztalatait együttműködő partnereinkkel karöltve kívánjuk bemutatni.

Helyszín: Szeged, Tisza Lajos krt. 54. - SZTE ÁJTK 209. terem

Részletes program a csatolt dokumentumban található.

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.