SZTE Info

Előadás a német EU-elnökségről

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A német EU-elnökség: gazdasági prioritások, Lisszaboni-stratégia, energiapolitika tárgykörben tart magyar nyelvű előadást Dr. Michael Geisler, a Német Nagykövetség Gazdasági Osztályának vezetője a Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központ Integrációs Klubjának keretében.

Időpont: 2007. március 21. 12.00 óra

Helyszín: SZTE ÁJK Kari Társalgó (Szeged, Tisza Lajos krt. 54. III. emelet)

Bővebb információval Szekeres Ildikó irodavezető, projektmenedzser áll rendelkezésükre (iszekeres@eutk.u-szeged.hu).  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.