SZTE Info

Látássérülteket segítő berendezések az egyetemen

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem látássérült hallgatóinak tanulmányait segítő eszközök átadása, melyek a SZTE és a Szeged Első Lions Club közös jótékonysági báljának támogatásával kerültek beszerzésre, 2006. január 25-én 14.00 órakor lesz a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A gépek a következők.

1. Három nyelven funkcionáló felolvasógép, amely papír alapú szöveget hanggá alakít.

2. Nagyítógép monitorral, amellyel sokszoros betűméret növelés érhető el.

3. Szövegfelolvasó program, internethez

Az átadásra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

További információk: Dr. Sebőné dr. Szenes Márta (SZTE fogyatékossággal élő hallgatók ügyeiért felelős vezető koordinátor)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.