SZTE Info

Eurobachelor fokozat szerezhető a SZTE-n kémiából

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Magyarországon kizárólag a Szegedi Tudományegyetemen szerezhető ún. eurobachelor fokozat kémiából. A Kémiai Tanszékcsoport kezdeményezésére az Európai Unió illetékes bizottsága szigorú minősítési eljárás keretében megvizsgálta a szegedi képzést, és megállapította, hogy az minden tekintetben megfelel az EU-ban érvényes követelményeknek. Mindez azt jelenti, hogy a SZTE-n szerzett BSc fokozat egyenértékű az EU más tagállamaiban kapott diplomával, azt felülvizsgálat nélkül el kell fogadni.

További információk: Pálinkó István

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.