SZTE Info

Eurobachelor fokozat szerezhető a SZTE-n kémiából

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Magyarországon kizárólag a Szegedi Tudományegyetemen szerezhető ún. eurobachelor fokozat kémiából. A Kémiai Tanszékcsoport kezdeményezésére az Európai Unió illetékes bizottsága szigorú minősítési eljárás keretében megvizsgálta a szegedi képzést, és megállapította, hogy az minden tekintetben megfelel az EU-ban érvényes követelményeknek. Mindez azt jelenti, hogy a SZTE-n szerzett BSc fokozat egyenértékű az EU más tagállamaiban kapott diplomával, azt felülvizsgálat nélkül el kell fogadni.

További információk: Pálinkó István

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.