SZTE Info

Fórum a felsőoktatási reformról

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
December 14-én a Szegedi Tudományegyetemre érkezik az az országos roadshow, melyet a felsőoktatási reformról rendez az oktatási minisztérium és az EduPress oktatási hírügynökség.

December 14-én, délután 15 órakor a TIK nagy előadótermében Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár 20 percben felvázolja, mi is valójában a felsőoktatás reformja, ezt követően 30 percben bárki kérdezhet a témával kapcsolatosan, a tandíjról, az oktatók állásáról, az integrációról.

A fórum mindenki számára nyilvános.  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.