SZTE Info

Egyetemi karácsonyfabérlés

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Kedves Szegediek!

Béreljenek karácsonyfát az idei ünnepre, melyet, ha az ünnep végén visszahoznak, kiültetjük a Füvészkertbe, illetve az egyetem területének parkosítására használunk fel.

A bérlés időpontja, helyszíne: 2006. december 20. (szerda) 9-17 óra, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) előtt.

A lucfenyő díja: 4.000 Ft, melyből visszaszállításkor 1.000 Ft-ot visszaadunk. Készletünkben 200 db lucfenyő található, 150 cm. méretig. Az egyetemi polgároknak és SZTE Alma Mater tagoknak a kaució befizetésével előjegyzési lehetőséget biztosítunk 2006. december 11-15. között.

További részletekről érdeklődni az Egyetemi Ajándékboltban lehet. (SZTE TIK) Telefon: 62/546-684, e-mail: ajandekbolt@univkht.szeged.hu.

Szervezők: SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Rektor-helyettesi Hivatal, Universitas-Szeged Kht., Egyetemi Füvészkert, SZTE Alma Mater, SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, SZTE Tanulmányi és Információs Központ .

A fenyőfákat az alábbi helyen és időben vesszük vissza: 2007. január 2-4. között SZTE Egyetemi Füvészkert / Nyitva tartás: 9-16 / 2007. január 5-én az SZTE Tanulmányi és Információs Központ előtt 9-17 óráig.

Az eseményt emléktábla fogja megörökíteni a Füvészkertben és a visszajuttatók névsorát közzé tesszük az SZTE Alma Mater honlapján: www.u-szeged.hu/almamater.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.