SZTE Info

Dél-alföldi Felsőoktatási Kooperáció

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
„Dél-alföldi Felsőoktatási Kooperáció” néven együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem a szarvasi Tessedik Sámuel Főiskolával és a Kecskeméti Főiskolával.

A megállapodás célja a felsőoktatási kutatási színvonal emelése, a kutatásfejlesztés humán erőforrásainak javítása, továbbá a kutatási kapacitás, a kutatáshoz és képzéshez kapcsolódó szolgáltatások bővítése. A kooperáció legfontosabb eleme a képzési kínálat összehangolása a Bologna-rendszerű szak-struktúrának megfelelően, de a tervek között szerepel például az intézményfejlesztési tervek összehangolása, együttes pályázatok, kutatási projektek indítása, közös honlap üzemeltetése is.

Az együttműködési megállapodást 2006. december 18-án, hétfőn 10 órakor írja alá Prof. Dr. Szabó Gábor rektor a SZTE, Prof. Dr. Patay István rektor a szarvasi és Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István rektor a kecskeméti főiskola képviseletében a SZTE Rektori Hivatalának Sajtó-szobájában (Szeged, Dugonics tér 13.).

A szerződés aláírására és az ahhoz kapcsolódó sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, meg-jelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.