Bezár

Sajtóarchívum

Környezettechnológiai és Energetikai Szeminárium

Környezettechnológiai és Energetikai Szeminárium

2006. november 24.
1 perc
 A Szegedi Tudományegyetem Környezet- és Nanotechnológiai Regionális Egyetemi Tudásközpontja (KNRET) 2006. november 24-én Környezettechnológiai és Energetikai szemináriumot rendezett, melyen a tudásközpont kutatóinak eddig elért eredményeit ismertették. 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Környezet- és Nanotechnológiai Regionális Egyetemi Tudásközpontja (KNRET) 2006. november 24-én Környezettechnológiai és Energetikai szemináriumot rendezett, melyen a tudásközpont kutatóinak eddig elért eredményeit ismertették. A találkozót Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitotta meg, aki kiemelte: a tudásközpont alapvető célja, hogy híd legyen az ipar és az egyetem között, segítse a gazdaság és a tudomány egymásra találását. Ennek a hídnak egyik fontos pillére ez a belső fórum, ahol a tudásközpont keretein belül futó kutatások résztvevői - mintegy év végi leltározásként – ismertették az első év eredményeit. A rendezvény tükörképének is tekinthető a november 9-én megtartott Ipari kapcsolatok napja, ahol – a híd másik pillérén - elsősorban az ipari partnerek értékelték a Szegedi Tudományegyetemmel való eddigi együttműködésüket és a gyakorlatban is megvalósult közös kutatás-fejlesztési eredményeket.
Bár a tudományt és a kutatást nehéz értékelni, mind az akadémia szemlélet, mind az ipari nézőpont szerint sikeres volt a KNRET első éve: az elért impakt-faktorok és citációk, illetve a létrejött technológiák, kow-how-k és prototípusok száma is azt mutatja, a tudásközpont kiemelkedő fontosságú mind a régió gazdasága, mind a tudomány számára, fogalmazott Kovács Tibor, a Tudásközpont igazgatója.  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek