SZTE Info

ÜNNEPI SZENÁTUSÜLÉS AZ 56-OS ESEMÉNYEK ALKALMÁBÓL

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa ünnepi ülést tart 2006. október 16-án az 1956-os események 50. évfordulója alkalmából. A rendezvény díszvendége Sólyom László köztársasági elnök.

A rendezvénnyel kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk a sajtót:

Az ünnepség részletes programja a csatolt dokumentumban olvasható.

A Köztársaság címerével ékesített aranygyűrűvel Röst Gergely matematikust avatják doktorrá, aki tanulmányai során mindvégig kitünő eredményt ért el. A doktorjelölt a grost@yorku.ca email-címen érhető el.

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartandó rendezvényeken csak előzetes regisztráció alapján vehetnek részt a sajtó képviselői. Kérjük, részvételi szándékukat 2006. október 13-án, pénteken déli 12 óráig jelezzék a szovivo@rekt.u-szeged.hu email címen a résztvevők nevének feltüntetésével. A rendezvényre hozzanak magukkal személyazonosságukat igazoló dokumentumot, illetve sajtóigazolványt. Előzetesen nem regisztrált kollégákat a szervezőknek nem áll módjukban beengedni.

A Köztársasági Elnök Úr nem tart sajtótájékoztatót, és semmilyen kérdésben nem kíván nyilatkozni a sajtónak.

A nézőtér és a színpad között, illetve a színpadon a rendezvény alatt nem lehet tartózkodni, ezért kérjük, hogy az operatőrök és a fotóriporterek is a nézőtéren, illetve annak két oldalán helyezkedjenek el és dolgozzanak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük, megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.