SZTE Info

Újra indulhat a SZEDEÁK a hazai bajnokságon -- megállapodást köt az egyesület, az egyetem és a SOLVO

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
  Három évre szóló együttműködési megállapodást köt a Szegedi Tudományegyetem, a SOLVO Biotechnológiai Zrt és a SZEDEÁK a több mint 50 évig virágzó, de nemrég megszűnt minőségi férfi kosárlabda újbóli elindítására Szeged városában.

Az együttműködési megállapodás aláírására 2006. október 31-én, kedden 10 órakor kerül sor a SZTE Rektori Hivatalának Sajtószobájában (Szeged, Dugonics tér 13. 2. emelet). Az aláírást követően sajtótájékoztatót tartunk.

A SZEDEÁK szegedi férfi kosárlabda utánpótlás egyesület, mely korábban részt vett a hazai felnőtt legmagasabb szintű bajnokságban is, azonban kellő anyagi háttér hiányában az utóbbi két évben erről kénytelen volt lemondani. Az egyetemmel és a SOLVO Zrt.-vel kötendő megállapodás hozzájárul a felnőtt bajnokságban történő újbóli részvételhez szükséges intézményi és anyagi háttér megteremtéséhez.

Az együttműködési megállapodás aláírására és azt követő sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.