SZTE Info

Alma Mater Találkozó, Továbbképzési Nyílt Nap és Ipari Kapcsolatok Napja

  
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Két fontos eseményt rendez 2006 november 9-én, csütürtökön a Szegedi Tudományegyetem.

Az Egyetemi Alma Mater találkozóra és Továbbképzési Nyílt napra öregdiákjainkat várjuk, akiknek a 85 éves szegedi felsőoktatásról, az egyetem oktatási és kutatási tevékenységéről, valamint diplomásoknak indított továbbképzéseinkről számolunk be.

Az Ipari kapcsolatok napján az egyetemen folyó ipari kutatásokat mutatjuk be, és találkozási lehetőséget, illetve konzultációs fórumot biztosítunk a kutatók és az ipari cégek képviselői részére.

Ugyanezen a napon nyitjuk meg a 85 éves a szegedi felsőoktatás című kiállítást is.

Kérjük, segítse rendezvényeink sikerét azzal, hogy előzetes tájékoztatást ad a az eseményekről, hogy Szeged, illetve Csongrád megye polgárai, vállalatai közül minél többen értesülhessenek azokról.

A részletes program a csatolt dokumentumokban található.

Segítségét előre is köszönjük, a rendezvényekre tisztelettel meghívjuk.

Keczer Gabriella sajtószóvivő 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.