SZTE Info

Kutatási együttműködés a MOL Rt.-vel

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Kutatási együttműködési keret-megállapodást ír alá dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Hernádi Zsolt, a Mol Rt. elnöke 2006. szeptember 21-én Budapesten. A megállapodás keretében a MOL RT. megbízásából és támogatásával a SZTE Földtudományi Doktori Iskolája, Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszéke, valamint Földtani és Őslénytani Tanszéke az alföldi mélymedencék vizsgálatát végzi el a szénhidrogén kitermelés hatásfokának javítása érdekében. A keret-megállapodás a későbbiekben más kutatási programok és tanszékek bevonásával bővíthető.

További információk: dr. Geiger János egyetemi docens (62/544-893)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.