SZTE Info

Elkezdődött a SZTE jubileumi tanéve

   
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem 2006. szeptember elsején 10 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központban megtartotta jubileumi tanévnyitóját. Az intézmény ebben a tanévben ünnepli a szegedi felsőoktatás 85. évfordulóját. A tanévnyitó ünnepségen részt vett Prof. Dr. Fésűs László akadémikus, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke, Prof. Dr. Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási és tudományos szakállamtitkára és Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere.

A tanévnyitó ünnepségen főiskolai tanári kinevezéseket, kitüntetéseket és ösztöndíjakat adtak át, valamint a SZTE több egysége kapta meg a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs bizottság Kiválósági Hely címét. Az első éves hallgatókat Dr. Szabó Gábor rektor kézfogásával fogadta egyetemi polgárrá.

Dr. Szabó Gábor rektor ünnepi beszédét, a kitüntetettek és kinevezettk névsorát, valamint a Kiválósági Hely címet elnyert egységeket a csatolt dokumentumokban olvashatják.

Keczer Gabriella sajtószóvivő  

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.