SZTE Info

Vallásosság a változó világban - nemzetközi nyári egyetem Szegeden

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2006. augusztus 21. és szeptember 1. között a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Vallástudományi Tanszéke Vallásvesztés és valláskeresés Közép-Kelet és Dél-Kelet Európában alcímmel nemzetközi nyári egyetemet rendez. Az Erasmus program támogatásával megvalósuló rendezvény résztvevői osztrák, lengyel, szlovák, cseh, román és magyar egyetemi és PhD-hallgatók, illetve rangos kutatóműhelyekből érkező, nemzetközileg elismert oktatók.

A nyári egyetem angol nyelvű honlapja: http://www.reuropa.org/ip2006

Részletes program: http://www.reuropa.org/ip2006/programme

Részletes információ a csatolt dokumentumban található.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.