Bezár

Sajtóarchívum

EU munkavállalási konferencia

EU munkavállalási konferencia

2006. június 09.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A SZTE Európa-tanulmányok Központ konferenciát rendez 2006. június 16 – 17-én, melynek témája az Európai Unióban, különösen pedig a környező országokban történő munkavállalás gyakorlati feltételei és jogi szabályai.

Az Európai Bizottság 2006-ot a Munkavállalás Európai Évének nyilvánította, melynek keretén belül számos rendezvény irányul a külföldi munkavállalás lehetőségeinek megismertetésére, a munkavállalói mobilitás ösztönzésére, előnyeinek bematatására. A programban több európai civil szervezettel közösen, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Európa-tanulmányok Központja is részt vesz egy tudományos, szakmai fórum megrendezésével. Célunk, hogy bemutassuk három környező ország (Ausztria, Szlovákia és Románia) munkaerő-piaci helyzetét, ill. a munkaerőpiacra bekerülés gazdasági és jogi kereteit.

Konferenciánkon magyar, osztrák, szlovák és román szakemberek mind az állami, mind a magánszféra képviseletében, tudományos és gyakorlati megközelítésben ismertetik az eredményes külföldi munkavállaláshoz szükséges gyakorlati tudnivalókat, ill. Magyarország 2004-es csatlakozását követő, a hazánkból a környező országokba irányuló migráció eddigi tapasztalatait.

A konferencia, melynek címe: „A regional approach to free movement of workers: labour migration between Hungary and its neighbouring countries” (Munkavállalalói mobilitás regionális megközelítésben: Magyarország és a környező országok tapasztalatai az EU tagságot követően) angol nyelven zajlik folyamatos szinkrontolmácsolás biztosítása mellett. Az előadások helyszíne az Állam- és Jogtudományi Kar, Szeged (Tisza Lajos krt. 54) III. emeleti társalgója.

A konferencián való részvétel ingyenes. Amennyiben programunk felkeltette érdeklődését, kérem hogy, jelentkezését e-mailben a jtraser@eutk.u-szeged.hu címen, vagy a (62) 54 41 93, ill. a (62) 54 41 35-ös telefonszámon jelezni szíveskedjék. (Munkahely, beosztás és elérhetőség feltüntetése mellett.)

A részletes program a csatolt dokumentumban olvasható.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek