SZTE Info

EU Integrációs Klub

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központ Integrációs Klubjának tavaszi rendezvénysorozatának programja a következő:

2006. április 13. 17.00 óra: Az Európai Bizottság és az elektronikus hírközlés (Kecsmár Krisztián, Desk Officer Hungary, Access Directive Európai Bizottság, Információs Társadalom Főigazgatóság)

2006. április 26. 17.00 óra: Az Európai Ügyek Hivatalának működése, Magyarország részvétele az európai szintű döntéshozatalban. A szolgáltatások liberalizálásának kihívásai a Bolkestein direktíva tükrében (Iván Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal Európai Ügyek Hivatalának elnökhelyettese)

2006. május 4. 17.00 óra: Az Európai Unió előtt álló biztonságpolitikai kihívások (Dr. Gazdag Ferenc, egyetemi tanár, Kodolányi János Főiskola, Teleki László Intézet)

2006. május 11. 17.00 óra: A magyar kulturdiplomácia lehetőségei és korlátai az Európai Unióban (Dr. Csernus Sándor, egyetemi docens, SZTE BTK Történeti Intézet)

Az Integrációs Klub rendezvényeinek helyszíne az SZTE ÁJK Kari Társalgója (Szeged, Tisza Lajos krt. 54. III. emelet)

Bővebb információval Szekeres Ildikó irodavezető, projektmenedzser áll rendelkezésükre (iszekeres@eutk.u-szeged.hu).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.